MAILA OSS: info@sse.se
RING OSS: 0499-273 00
Arbeten utförs hos kunder i hela Sverige och utomlands

Referenser

Tillbaka till referenser

SSE har förstärkt Xylem i Emmabodas provningsanläggning för dränkbara pumpar, ett av våra mest utmanande projekt någonsin

Xylem WS i Emmaboda är världsledande på dränkbara pumpar och mixers som används exempelvis av kommunala reningsverk, bygg- och entreprenadföretag och industrier m.fl..

Alla pumpar testas före leverans till kund, man kontrollerar t.ex. det tryck och flöde som utlovas och att effekten exakt motsvarar det som anges på beställningen.Krav som ställdes på den nya anläggningen var högre elsäkerhet och bättre arbetsmiljö. Det skulle exempelvis ej gå att öppna dörren till elskåpen om elen var påslagen.

Ett annat krav var mätnoggrannheten av spänning, ström och effekt. Differensen skulle ligga inom 0,1 procent. Anläggningen klarar 1200kW effekt i spänningsområdet 0,2-12kV och har en roterande omformare eftersom den levererar en sinusformad spänning i det variabla frekvensområdet 30 till 60Hz.

Ovanpå det krävdes en transformeringskonstruktion för högspänning som skulle klara den höga mätnoggrannheten. Projektet är ett av de mest utmanande i SSEs historia.

Referensfakta

Referens

Xylem

Relaterade referenser

Vårt bemötande ska inge förtroende och vi skall vara lätta att kommunicera med.

Scanias nya karossfabrik i Oskarshamn

Scanias nya karossfabrik i Oskarshamn

Läs mer
Leverans av två nya 400V ställverk

Leverans av två nya 400V ställverk

Läs mer

Are you looking for Elinstallation

Eller några frågor : 0499-273 00
info@sse.se

Organisationer

Certifieringar