Allmänna el-, tele och datainstallationer

Elinstallation är en viktig grund i vår verksamhet sedan starten 1989. Vår långa erfarenhet i kombination med ett tekniskt kunnande där vi ligger i framkant gör att vi idag är en viktig samarbetspartner för många industrier i Kalmar Län vår största styrka är vår flexibilitet och vilja att serva våra kunder med snabba omställningar efter behov.

I dag består våra uppdrag inom området elinstallation ofta av el-, tele- och datainstallationer integrerat i samma anläggning. Vi utför allt från små serviceuppdrag till konstruktion, byggnation och installation av avancerade anläggningar.

Genom att vår fältpersonal backas upp av både el-konstruktörer och programmerare blir vi en mycket effektiv samarbetspartner i alla typer av uppdrag. Automation och styrning är en del av vår vardag.

Vi är en trygg partner och finns nära dig via ett antal lokalkontor för att kunna ge den bästa service. Våra kunder uppskattar att jobba med en leverantör som har all kompetens under ett tak, vi har drygt 75 anställda som står redo för att skapa leveransförmåga och trygghet för dig som kund.


Båtar, Fartyg

Vi konstruerar och utför elinstallationer för allmänkraft, belysning navigation, styrning för Fartyg ofta tillsammans med samarbetspartners för en bra slutprodukt för slutkund våra uppdrag är ofta på passagerarbåtar, färjor KBV-båtar som är i behov av uppgradering, eller renovering med exempelvis nya motorer, ny belysning mm.

Vi utför allt från mindre ombyggnader till hela fartyg rivs ur och ersätts med ny elinstallation.

Vi hjälper kunder med förebyggande underhåll och akutservice.


Fastigheter

Vi utför alla typer av elinstallationer för fastigheter och ihop med samarbetspartners ser vi till att ni får en installation som är hållbar och energieffektiv till ett rimligt pris.

Industri

Fastighetsautomation

Fastighetsautomation har utvecklats och blivit allt vanligare med ett SCADA-System de senaste åren. Den stora drivkraften är energieffektivisering vilket i sin tur leder till ekonomiska fördelar. Dessutom finns många fördelar med att kunna övervaka och styra fastigheter från en central punkt. Idag kan man med lättanvända system som administreras över Internet via en webbläsare effektiviseras både drift och service.

Exempel: Belysning, Ventilation, Värme, motorvärmaruttag, Uttag, Givare.


Industri

Vi erbjuder våra kunder helhetslösningar inom el med allt från projektering, konstruktion, tillverkning automationsutrustning till elinstallation och idrifttagning samt service därav.

Scania

Förebyggande underhåll, Serviceavtal

SSE tecknar avtal med industrikunder för förebyggande underhåll och vår specialitet akutservice, vi har även på anmodan dygnet runt beredskap för de kunder som så önskar. Vi arbetar proaktivt med förebyggande underhåll för att minska risken för driftstörningar detta sparar pengar då man kan undvika många driftstopp.


Solceller 

Vi utför solcellsinstallationer åt Industri, Fastighetsägare, lantbruk och privatpersoner allt från små anläggningar till större.

Solen är en viktig del i ett hållbart energisystem och vi ser till att skapa en affärsmässig anläggning åt våra kunder, vi är inte låsta vid något fabrikat utan kan välja leverantör från fall till fall.

Vi ser till att kunden har rätt jordfelsbrytare för denna typ av installation.


Elbilsladdare

Vi installerar elbilsladdare och hjälper dig från rådgivning till färdig installation.

Vi arbetar med flera leverantörer av laddenheter och oavsett vilket märke du väljer så ser vi till att Ni får avsedd funktion. Vi hjälper dig med att identifiera laddningsbehovet och ta fram bästa lösningen för Er. 

Här kan du läsa mer om vårt senaste erbjudande av laddbox.


Villor

SSE gör el-installationer i samband med nybyggnation, renovering och utbyggnationer för bostäder och företag samt organisationer.

Förutom kompletta installationer av belysning, ventilation och värmestyrningar installeras även separata funktioner som:

Jordfelsbrytare, Åskskydd, Belysning, Trådlösa system, Tele- och datainstallationer.

SSE kan också anlitas för projektering, konstruktion och design inom området el.


KNX, intelligenta hus

Vi har jobbat med utveckling och installation av intelligenta installationer under flera år. Med hjälp av denna teknik kan flera funktioner styras automatiskt. De integrerade lösningarna kan variera från enkla till mycket avancerade konstruktioner. Med KNX kan man skapa ett användarvänligt och energisnålt system och få in alla under ett tak.